2021-11-10
友人轉左工去觀塘, 所以我同佢既食飯地點依架可以係觀塘啦!觀塘係一個好多隱世美食既地方, 只要有心去搵, 就一定會搵到美食!而今次朋友帶我黎食西餐, 佢話食過LUNCH好正, 所以想試下DINNER喎!入面既環境都係走時尚設計, 靚之餘又好坐, 傾計一流大蒜薯仔湯-套餐+$38D個入口個蒜味都幾重, 但之後個薯仔味就出晒黎, 中和返成個味, 兩種材料夾得好好, 完全唔係現成湯再溝水之作!虎蝦蕃茄銀魚柳意粉-$148兩隻蝦都好大隻, 食落好彈牙, 好有蝦味, 而個蕃茄味都幾真材實料, 有好天然既酸味, 再加上有D銀魚柳碎, 完完全全地掛在意粉上, 好開胃, 令人食唔停厚切美國黑安格斯肉眼-$228D個顯露出廚師既功架, 做到外脆口內嫩滑, D個牛好重牛味, 肥瘦適中, 好滿意D個扒抹茶千層蛋糕-$42都幾重抹茶味, 而且個千層蛋糕口感好好, 係一個完美既句號總結如果唔係朋友介紹, 我都食唔到D個隱世美食, 期待下次有機會試埋其他食物
入面既環境都係走時尚設計, 靚之餘又好坐, 傾計一流
大蒜薯仔湯-套餐+$38
虎蝦蕃茄銀魚柳意粉-$148
厚切美國黑安格斯肉眼-$228
抹茶千層蛋糕-$42
都幾重抹茶味, 而且個千層蛋糕口感好好, 係一個完美既句號