2017-04-11 477 瀏覽
朋友係青衣住 平日間唔中去開佢度都會黎都會食下甜品🤤 歎返個輕鬆下午茶💕舖頭店面唔算好大 大概座位有10幾個 但整體好整體裝修都幾舒服👍🏻 今日一入去就有位坐 我地四個好快就望下有咩食🤤小舖黎講選擇算係好多 而大部分都係屬於較西式 但都有偏中式既西米露同紫米露😼 都有唔少算係高級既西式甜品 望落都好吸引😼我就嗌咗個鮮芒果布丁($33) 👆🏻 味道好好食 布丁重牛奶味 軟滑😊 芒果當造好甜下 五片都算幾符合CP值 份量算大同味道係屬於高質🤓 最令我驚喜既係食布丁個時 一分開入面 入面仲會有芒果粒 充滿層次感❤️❤️朋友嗌咗哩款 法式焗香草燴梨🍐($54) 賣概味道都值五粒星 🌟🌟🌟🌟🌟 香草同燴梨好夾 質感好高 熱得岩岩好 入面有片片既燴梨 幾甜😄 邊食邊有濃濃既幸福感 值得推介🙋🏻 整體黎講 哩間算係隱世青衣甜品店😆 聽過甜品師傅係黎自酒店 功夫認真唔錯🤘🏻