2024-05-21 47 瀏覽
今日約左契媽去佢屋企探佢,夜晚無煮飯就落街搵食,係附近有間新開既餐廳,裝修都好優雅,就入去試吓啦。首先叫左個時日例湯,今日係忌廉龍蝦湯,非常之香濃可口,忌廉好滑,龍蝦🦞味好出,重有一片烘烤既麵包,食完立刻胃口大開。跟住點左個小食deep fried calamari,呢個烤到金黃色,非常香脆可口,唔會好油膩,味道岩岩好。點咪醬食更加野味。主食方面就選左卡邦尼意粉,呢個有mushrooms,重有啲肉令味道同口感都大大提升。我個人十分喜愛呢款意粉,係我愛吃既味道。非常creamy。最後就係炭燒黑毛豬梅頭,烤日本甜薯。黑毛豬好新鮮,燒起岩岩熟,而且食起唔會好難咬,入口即溶。食材非常好,經過烹調令肉味更加提升。值得一試。