2022-08-02 53 瀏覽
無意行過油麻地廟街附近,竟然比我發現有間日式拉麵的專門店,見肚餓就即興去食。入到餐廳,坐係度就見度一幅好靚既日本富士山加櫻花樹既painting,令到我又好掛住日本呀!!!除左拉麵,仲有串燒、小食同甜品,多達20多款款式選擇坐底後,店員捧上前菜💥帶子裙邊:甜甜辣辣,爽滑味美,口感彈牙。💥魔鬼燒魚翅乾: 上枱就聞度有燒烤香味但又飄散海鮮清香,魚翅乾燒到恰到好處,口感韌而不干,如果烤過頭的話,會變得好硬,就失去原有的風味! 魚翅口味微甜,越嚼越有風味,送酒一流~💥黑蒜油豚骨拉麵黑蒜味非常香濃,拉麵配有青蔥、海苔、溫泉蛋跟特製叉燒,份量十足,看起來相當豐盛!湯底係用豬骨熬製出嚟,味道已經令我著迷了😍黑蒜味好有層次感👍掛湯力強而且拉麵個質地亦啱啱好,夠彈牙叉燒厚度適中,應係選用豬五花特製醬料醃漬,叉燒入口即化而且超嫩滑,不覺油膩!! 拉麵本身都有2塊叉燒,加$8-$18就可以追加紫菜,黑木耳,溏心蛋同叉燒添😋💥特濃豬骨拉麵豬骨湯湯底清甜醇厚,濃而不膩,加上叉燒充滿油香味,咬落肉質像在口腔溶化一樣,出奇好味。一咬就流出香濃蛋黃汁嘅溏心蛋,令人相當滿足!!聽店員講,八月推會出一款特色凍拉麵,限定架
除左拉麵,仲有串燒、小食同甜品,多達20多款款式選擇
💥魔鬼燒魚翅乾:
💥黑蒜油豚骨拉麵

💥特濃豬骨拉麵
一咬就流出香濃蛋黃汁嘅溏心蛋,令人相當滿足!!
聽店員講,八月推會出一款特色凍拉麵,限定架,到時一定要再黎試下~~
2022-07-25