2022-09-28 365 瀏覽
不起眼的一間茶餐廳,徑然有如此出品。先嚟個 白玉游龍。 疍白蒸東星斑, 火路剛好,滑滑的疍白清香 托起魚的鮮味,不失惟一佳配。 最啱我哋啲懶人,啖啖肉,唔使揀骨!賣相已經提升食欲!另外,師傅沒有上豉油熟油,成條🐟原汁原味!跟著酥炸生蠔,炸槳做得不錯,好耐無食過咁鬆脆嘅外壳。啲蠔亦炸到剛熟,內裡多汁! 薑蔥炒蟹調味較清淡,非常適合少鹽少糖的一族!大廚非常注重火力,怕上枱後熱力焗在一起啲蟹過熟,特登到座前把蟹放平,讓熱力均混散開!很講究的一個大廚👍鑊氣很香但少油夠晒功駕!陳皮蒸鮑魚,可能鮑魚厚身,有點過火,略嫌𡁻頭!相對一般其他店的欖角骨,這樣的較淡口,味道沒有太濃, 不會被欖角蜜糖搶去原味, 清香可口,可以品嘗到豬肉的味道!發覺這餐廳的獨有風格。好似好平常的師傅炒飯,其實並不簡單,好香的鑊氣,絕不油膩,疍白櫻花蝦加菜心粒,非一般茶餐廳出品。服務態度仍有進步空間。管理層要注意,培訓從門面接待禮貌,至上菜招待。
不起眼的一間茶餐廳,徑然有如此出品。
陳皮蒸鮑魚,可能鮑魚厚身,有點過火,略嫌𡁻頭!

服務態度仍有進步空間。
管理層要注意,培訓從門面接待禮貌,至上菜招待。
白玉游龍
酥炸生蠔