2019-06-05 105 瀏覽
今晚,同朋友仔經過呢間拉麵店,見到外面裝修好簡潔,好有日本🇯🇵feel,所以就入去食晚飯。估唔到呢餐真係好有驚喜🤩,下次都會想再食。😋😋首先,講下環境先,🤩呢間鋪都好大,分開左兩層,地下係Bar枱為主,會見到廚師煮野食。因為我地兩個人,侍應就安排我地上樓,一坐低,就留意到有一幅充滿日本風既掛畫😍,真係好似置身係🇯🇵日本既小餐館。剛剛一坐低,侍應好好服務,就問我地要熱茶🍵或凍水,佢地準備好之後,仲俾埋一包濕紙巾🧻,俾我地抹手,好細心餐廳既拉麵價位唔算太貴,太約78-90幾蚊一碗我地決定叫金鶴雞白湯拉麵、醬油拉麵、日或餃子🥟、明太子雞翼🍖會員有禮侍應好好人啊,落單果陣,仲提醒我地掃個QR CODE dl佢地個app做會員,每消費$1就儲1分,夠100分就有汽水🥤或糖心蛋🥚送金鶴雞白湯拉麵呢個拉麵🍜睇樣都覺得好正,因為有別於其他拉麵店,呢度係用左炸牛蒡做伴碟,都幾特別。呢碗拉麵叫雞白湯,顧名思義就緊係有雞肉,但裡面仲有日式叉燒、糖心蛋,真係好足料呢個雞肉仲要係慢煮雞肉,雖然係雞胸肉,但係都做到嬾口既感覺值得一讚而且佢呢個白湯底,真係好好食,味道有點似特係日本福岡食到既雞鍋既湯底差不多😋好濃郁
估唔到呢餐真係好有驚喜🤩,下次都會想再食。😋😋

餐廳既拉麵價位唔算太貴,太約78-90幾蚊一碗

會員有禮

金鶴雞白湯拉麵

呢個雞肉仲要係慢煮雞肉,雖然係雞胸肉,但係都做到嬾口既感覺
值得一讚

好濃郁既雞湯味

醬油拉麵

呢碗拉麵既配菜,基本上同雞拉麵係一模一樣,唯獨就係個湯底唔一樣。
呢個湯相對冇咁濃郁,但別有一番風味。

明太子雞翼

食雞翼緊係用手食先滋味啦😍呢間餐廳好細❤️,用錫紙包住雞翼尖既部份,拎住食又暢、又唔怕整污糟手指,一舉兩得🤩
咬左一淡,大家都見到裡面充滿明太子,而且外脆內軟,食落去有少少辣辣地,都幾好食

日式餃子🥟
皮薄餡靚,煎得剛剛好👍🏻
煎日式餃子

飲飽食醉,人有三急要去廁所🚽,入到去真係好驚喜,成個日本酒店廁所咁,而且係日式坐廁,洗手盆旁邊仲有牙線、牙膏等清潔用具
同埋好乾淨👍🏻

2019-06-01