2018-09-20 553 瀏覽
芒果糯米飯,每人都諗起輕熟芒果配上香甜既椰汁淋係彈牙既糯米飯,但無人諗過會煎舊糯米飯變得脆卜卜,呢間偏偏諗到芒果煎糯米飯,禁新奇緊係要試下啦!呢間鋪位於好隱蔽既地方,係中學路直行最盡,會見到好多鐵筒果間就係青流。望落有啲特色,好多鐵筒,入到鋪內坐位唔多,又有啲飾物擺設反賣,又有啲民族衣物成個感覺好家庭式,賣下飾物賣下食物,成個感覺好舒服😌食物種類繁多,最具特色當然係芒果煎糯米飯啦!本身糯米飯屬煙煙靭靭既感覺,煎完更是香口,少少咸的糯米飯加上甜甜的椰漿,味道係口中好耐人尋味😍芒果好甜好熟但數量偏少,食完係唔夠喉!好想再食呀!!😋😋😋😋但芒果煎糯米飯係每日限定,賣完就無!另一樣值得推介就係手撕海南雞飯!雞肉軟淋,加上酸辣汁 好夾!而且,雞肉被撕成半隻手指般大小,食既時候剛好雞肉與飯5050禁放入口,每舊肉係舌尖上混和成黃金比例,正呀!整體黎講,呢間鋪好有自己既特色,著種食物仲有個性,地方雖少但五藏俱全!仲有小手作,係長洲中更建立了一種小特色☺️以於價錢,其實都抵食,通常好吃的都特別貴,呢間都算平呢了! 食物都有自己特色,創出煎糯米飯,好香口的感覺😋如果要我推介,手撕海南雞飯同堆芒果煎糯米飯係

但芒果煎糯米飯係每日限定,賣完就無!

以於價錢,其實都抵食,通常好吃的都特別貴,呢間都算平呢了!

食物都有自己特色,創出煎糯米飯,好香口的感覺😋

如果要我推介,手撕海南雞飯同堆芒果煎糯米飯係不二之選!👍🏽👍🏽