2022-11-02 27 瀏覽
一講食刺身壽司,去連鎖式壽司店食,當然質素都唔會差,但如果想同好朋友靜靜地食好嘢,當然係揀細舖!呢間喺屯門嘅壽司店,一早聽過好好食,今日就嚟試吓!即使係2:00先去到,都竟然全店坐滿,好彩我哋預早book位!店舖面積雖然細細,但裝潢好日本風,而且店員都好有禮貌友善,立即上前招呼,果然繼承日本文化,令人賓至如歸!我哋今次試下兩款午餐套餐(每個餐包括日式餃子2隻、飯餐有面豉湯同凍檸檬綠茶,好扺食!):👉🏼海鹽火炙左口魚邊丼 $128左口魚邊非常新鮮,食落完全冇腥味,而且我哋喺座位睇住佢即燒即刻放上飯面,魚沖香滲落飯粒,加埋新鮮三文魚子,非常好食!當然要稱讚埋個飯:唔會過多壽司醋,太濃太稠,而且唔會太熱,破壞刺身或者魚生的新鮮溫度,讚!👉🏼咖喱豬扒蛋包飯 $108日式咖喱最怕太甜,但呢間壽司店用紅蘿蔔去熬製,鮮甜度剛好!加埋有紅蘿蔔粒,口感更豐富。而豬扒唔會查得太乾太燶,做到外脆內軟,值得稱讚!加埋飯面上的超大塊嫩滑蛋皮,真係送飯一流!總括尼講,環境舒適,服務態度優良,食物質素一流,價錢合理,值得翻叮!

👉🏼海鹽火炙左口魚邊丼 $128

👉🏼咖喱豬扒蛋包飯 $108