2023-03-06
岳川串揚地址: 銅鑼灣摩理臣山道8號地舖#yauyau_銅鑼灣呢間小店係銅鑼灣遠離大街嘅一啲轉角位,入面雖然有啲細,但係都好有日本feel,另外想嚟食最好book 枱。🥩🥩招牌大阪燒牛舌 $78佢個牛舌燒完之後拎去用高湯再處理,可以整到有燒牛肉嘅香味,又可以抆到好入味,入口油香四溢。🍝🍝和風冷蕎麥麵 $58冇咩特別,係驚唔夠飽叫嚟食,都好好味。🦪🦪廣島蠔,$48佢整到就快熟但未熟晒,可以保留返嗰種海水鮮味。🍗🍗自家製免治雞肉串 $42點埋隻雞蛋嚟食好滑好香,不過可以再燒脆啲。🍖🍖黑豚肉五花 $35呢個真係正到流口水,嗰個薄炸粉再加埋個五花肉又香又唔膩。🥟🥟炸日本菜肉餃子,$48有啲油,但個餡幾好,夠肉香。🍆🍆茄子 $15 外脆內軟,仲好有茄子嗰種香甜同水份感。🥗🥗香菇 $15炸完入面勁重蘑菇味,爽口鮮甜彈牙。🍖🍖雞軟骨 $28個人覺得普通,叫番五花食會更開心。🥧🥧秘製年糕 $20呢個有年糕嘅痴牙軟淋,勁在同時又做到個入口即溶嘅口感。🧀🧀酒盗芝士 $58 呢個我唔識欣賞,有種腥臭味。應該係嗰啲醃製嚟嘅。味道: 4/5服務: 3.5/5環境: 3.5/5番兜: 3.5/5#銅鑼灣美食 #美
地址: 銅鑼灣摩理臣山道8號地舖
#yauyau_銅鑼灣
🥩🥩招牌大阪燒牛舌 $78
🍝🍝和風冷蕎麥麵 $58
冇咩特別,係驚唔夠飽叫嚟食,都好好味。
🦪🦪廣島蠔,$48
佢整到就快熟但未熟晒,可以保留返嗰種海水鮮味。
🍗🍗自家製免治雞肉串 $42
點埋隻雞蛋嚟食好滑好香,不過可以再燒脆啲。
🍖🍖黑豚肉五花 $35
呢個真係正到流口水,嗰個薄炸粉再加埋個五花肉又香又唔膩。
🥟🥟炸日本菜肉餃子,$48
有啲油,但個餡幾好,夠肉香。
🍆🍆茄子 $15
外脆內軟,仲好有茄子嗰種香甜同水份感。
🥗🥗香菇 $15
炸完入面勁重蘑菇味,爽口鮮甜彈牙。
🍖🍖雞軟骨 $28
個人覺得普通,叫番五花食會更開心。
🥧🥧秘製年糕 $20
呢個有年糕嘅痴牙軟淋,勁在同時又做到個入口即溶嘅口感。
🧀🧀酒盗芝士 $58
呢個我唔識欣賞,有種腥臭味。應該係嗰啲醃製嚟嘅。
味道: 4/5
服務: 3.5/5
環境: 3.5/5
番兜: 3.5/5
#銅鑼灣美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #銅鑼灣日本菜 #燒烤