2019-10-22 69 瀏覽
原本想去壽司朗食壽司,抱住wall in 預左排隊心態,點知去到都有最少30人係門口等ing⋯⋯冇辦法之下唯有退堂!即刻上open rice 睇下有乜食,搵左呢間西餐廳,見佢上左10大top ,即刻係OpenRice book位,點知又即刻有位,抱住伏既心態食下!位置唔算難搵,行完幾級樓梯上到去小貓34隻,得幾枱食客,亦有可能最近MTR 都收10點,旺區既食店都首當其衝被受影響!坐低之後,我地2個就點左以下呢幾樣1) pama ham2) lobster soup 和mushroom soup 3) 黑松露risotto4)慢煮pork Pama ham 上碟算靚仔,豬仔肉唔太多筋算叫做中規中矩上左2個湯,龍蝦湯反而有驚喜大廚應該落左不少洒去煮,令龍蝦湯更出色磨菇湯係新鮮打出來的磨菇,可以飲到一粒一粒的磨菇粒!總括2個湯都岩我2個湯忘記了影相!Risotto 呢,味道合格,但黑松露味欠棒豬扒上碟時我心諗,勁厚,勁大舊。。。高度應該有我半隻食指咁高咁厚!二話不說,我即刻切左一半比我男朋友,自己肯定食唔晒就唔好浪費!!講番個菜先,總共有3款醬,包括燒汁,介抹,黑醋汁,但其實唔洗點個醬都已

坐低之後,我地2個就點左以下呢幾樣
1) pama ham
3) 黑松露risotto
4)慢煮pork

Pama ham 上碟算靚仔,豬仔肉唔太多筋
算叫做中規中矩

上左2個湯,龍蝦湯反而有驚喜

大廚應該落左不少洒去煮,令龍蝦湯更出色
2個湯忘記了影相!

Risotto 呢,味道合格,但黑松露味欠棒

豬扒上碟時我心諗,勁厚,勁大舊
講番個菜先,總共有3款醬,包括燒汁,介抹,黑醋汁,

但其實唔洗點個醬都已經好夠味
,我食野先係好慢既人,但我一路食一路食,食到一半個扒都仲好暖,但由於太大份,我一個人實在食唔晒!!!

整體店舖既裝橫都比人一個舒服感覺,由其係整間店舖有好多花既飾品,盆栽去佈置!
如果食物再好多少少就好喇!
Pama  ham
黑松露risotto