2023-02-12 103 瀏覽
我與家人一行4人,行到reception問4人而家walk in有無檯,店舖內其實有一張可以坐到4-6人既檯,只是中間有隔板,但店員拒絕分配,說只能夠給4-6人坐,而我們4人只可坐4人檯,我問那邊幾張4人檯為何只坐2人呢?他們就反鬧話其他人早入檯,所以2人可坐4人檯😅好奇怪嘅一個原則店員再話有檯可以坐3人,問我地4個人迫迫地坐唔坐,但帶我入舖睇,原來係所謂既6人檯中間間開兩邊,話係可以坐3人但事實其實只可以坐到兩人用餐😡 咁問其實同趕我走無分別🤷🏻‍♀️最有趣係…最後所謂嘅6人店最終安排咗兩組2人用餐,即係其實都係收4人用果張檯,咁之前嘅堅持喺邊?其實無檯要等,絕對理解,如果係公司政策要坐滿都可以理解,但係眼見唔係咁狀態,店員嘅態度又無禮貌,安排入座又可以咁隨意,真係有d離譜,唯有罷食啦!定係…其實留檯俾熟客?!anyway, 原本諗住新野試吓,不過咁既service我以後都唔會食!!!