2022-04-24 326 瀏覽
附近行完紅香爐峰於是即刻搵個cafe仔休息一下,估唔到4點幾黎到比我撞中呢間新開木系cafe採光度100分🪵soft opening中,大家要記得留意營業時間⏰▪️夏威夷雞肉配醃燻烤汁 $72麵包方面可以有三款選擇,我就揀選咗呢個核桃黃梅酸種麵包。烤到香脆嘅麵包入面包裹住蔬菜🥬、新鮮菠蘿片🍍、嫩滑多汁嘅雞胸肉,醬汁比較似係千島醬,食落夠曬refresh👍🏻▪️大啡菇配日本水波蛋 $88一督流曬蛋漿嘅水波蛋下面係鬆軟嘅鬆餅🥞;最有驚喜莫過於係一旁嘅大啡菇漢堡🍄一上一下juicy大啡菇中間夾住煎到香口嘅豆腐、番茄同菠菜。Vegan friendly嘅一道菜👍🏻▪️黑松露蘑菇扒蘆筍意大利飯 $98奶油味香濃綿密嘅Risotto入面有不少新鮮蘆筍粒,令整體更為fresh,入面都有不少大啡菇很是juicy👍🏻面頭果三條烤到鹹香香脆嘅蘆筍簡直係畫龍點睛,非常出色🐲 ▪️富士山 $66焦糖base、配上藍色蝶豆花奶泡,漸層做得超級優雅🗻飲落就係焦糖latte嘅味道🦋

▪️夏威夷雞肉配醃燻烤汁 $72
夏威夷雞肉配醃燻烤汁