我已經第3次食佢喇~第一次係3個月前,同朋友一落火車站就俾佢嘅香味引左埋去,一食就忘不了,同深圳東門係一樣味ge,企喺街邊食,又辣又大汗疊細汗~正之後過左咁耐都未有再食過,因為好少去旺角...上星期男友早放工,特登去買左碗外賣過金鐘俾我,經過成30分鐘車程+路程,依然好得,d粉依然彈牙,只係凍左少少(只係冇平時咁熱,不過都好暖ga), 所以冇平時食咁辣琴晚搭開火車,又心思思走落去食碗先照舊中辣走青一碗,男友唔食酸辣粉($13),要左一份腸粉多醬($7)俾佢叫完野食,e~~點解排前面嗰個人攞住野食行入隔離個鋪位ge?原來依家隔離個鋪位安排左俾食客入去企住食,仲開行冷氣tim,太好喇講番野食先,今次碗粉好似有d未熟透咁,有幾條硬硬地,不過味道依舊咁正腸粉反而有驚喜,腸粉本身好香,又薄又滑,早知叫10蚊啦,有d唔夠喉下次再去試埋個蕃薯先~
我已經第3次食佢喇~

之後過左咁耐都未有再食過,因為好少去旺角...

琴晚搭開火車,又心思思走落去食碗先

下次再去試埋個蕃薯先~
2010-08-08