限聚令已經成為社會新常態,而家夜晚又冇得出街食飯,想食好野又唔想自己煮只好叫外賣啦!中西區餃子🥟店我第一時間就會諗起位於上環差館街嘅囍八方!呢度仲有生雲吞水餃可以買走,打邊爐或者買番屋企自己煎黎食都得㗎!粟米香菇鮮豬肉餃($47) 餃子嘅餡料好豐富,有粒粒香甜嘅粟米同埋豬肉做餡,一定要點埋自家秘製嘅辣菜脯粒一齊食,好惹味!老上海雲吞仔($42) 上海風味嘅雲吞係只有豬肉冇菜嘅,主要係食雲吞皮為主。配埋紫菜、蛋絲同埋芫荽蔥再飲埋個湯,冬天食好亂胃!兩餸湯麵我哋揀咗牛腩同埋西洋菜餃子,牛腩炆得好腍好入味,餃子嘅西洋菜味好香濃,中意食西洋菜嘅朋友必試!入邊仲有大大粒爽口彈牙嘅鮮蝦,好足料呀!🥰師傅自己沖製嘅香濃奶茶,用咗五款唔同茶葉嘅茶膽去沖,茶味非常香濃。

2020-12-19