2018-03-28 767 瀏覽
本人都幾鍾意食一風堂, 鍾意佢裝修環境好, 坐得舒服, 服務態度好.  三點後啤酒又買一送一, 一班朋友聚一聚, 俩口子黎浪漫一下都好OK~今次黎到銅鑼灣分店, 去試下佢地PROMOTE緊既泰式拉麵先.坐低叫左呢杯想試好耐既黑加輪子乳酸梳打, 有D驚喜呀, 入面支雪條會慢慢溶化, 當然係比較甜, 但味道其實好好飲.  仲叫左青瓜前菜~當然要叫重頭戲冬蔭功豚骨拉麵.  放上枱面已經聞到冬蔭功既香味, 試一試濃底, 好香有兩隻大蝦, 湯底好濃, 打散左佢既醬汁係咁既濃度;  辣味已完全蓋過冬陰功味, 我想講係非常辣, 唔食得辣既, 真係唔好試, 又或者將佢既醬油放開, 唔好撈埋一齊.  整體我覺得呢個配搭有少少夾硬黎, 冬蔭功唔應該一味靠辣, 只可以話一試無妨.

2018-03-23
5 分鐘 (堂食)