2022-08-21 717 瀏覽
耐唔中都有外賣呢度嘅早餐,不過今次會係最後一次。呢日買咗個雙併早餐 炒米+蘿蔔糕($32)見到跟餐飲品有新選擇,試下新嘢啦,要咗凍腐竹薏米豆漿(+$4)八達通俾完錢發現佢收咗$38,我話應該係$36,A阿姐堅持係$38但係冇解釋點計,我指住menu話32+4真係$36喎,A阿姐好似完全聽唔明我講乜,我追問$38點計,冇人答到我🙄呢個時候B阿姐出聲,晦晦氣氣叫A阿姐俾返$2我,A阿姐一邊俾錢我,仍然一邊不停講係收$38。$2事少,但係請好好地同客人溝通,解釋點計,而唔係不停講廢話。張menu寫得好清楚,定係其實menu寫錯?我唔介意你話我知。對住無法溝通嘅阿姐我成頭黑人問號。等外賣期間,A阿姐喋喋不休堅持自己啱,我只可以回應返同一句:「你張menu係咁寫」。突然B阿姐一句得埋嚟:「依家咪俾返$2你囉」,聽到呢句先係最嬲🔥🔥🔥。明明係你地收錯錢,就應該叫A阿姐唔好再出聲;如果你認為你地無錯,就講清楚點計,就係咁簡單,有咁複雜咩?講埋食物,加錢嘅腐竹薏米豆漿,腐竹已經融化得無影無蹤,同普通豆漿冇分別。雜菜炒米嘅雜菜變成銀芽。諗住幫襯多啲小店,唔好慣性食連鎖店,不過阿姐呢種不一樣的服務態度睇嚟
耐唔中都有外賣呢度嘅早餐,不過今次會係最後一次。
呢日買咗個雙併早餐 炒米+蘿蔔糕($32)

諗住幫襯多啲小店,唔好慣性食連鎖店,不過阿姐呢種不一樣的服務態度睇嚟都唔憂做,我都係去其他小店幫襯好了。
外賣自取
早餐