2021-04-23
之前睇ig foodie accounts都已經睇到唔少推薦呢間足球主題餐廳嘅posts,雖然我同男友都唔係咩足球狂迷,但既然去開油麻地,就一於試試呢間黃店。晏晝3點左右,我地冇book位直接walk-in, 好彩都有張空枱。一入到去坐低,成間鋪都係紅色為主,餐廳裝修、掛牆嘅波衫、客人坐嘅凳都係紅噹噹🔴。一望右邊,隔離枱兩父子都係著住紅色阿仙奴波衫🤣。我地嗌左一個lunch set - 深海魚柳配番薯茸🐟,加餐飲柚子茶同埋我最愛嘅甜品 - Soufflé pancake🥞。先上枱嘅係隻杯少女味十足嘅柚子茶,味道不過不失,冇乜特別啦,不過比較有趣嘅係佢隻杯同成間餐廳個feel差好遠🤣。接住上枱係跟餐嘅蒜蓉包,蒜蓉味好夠好香👅。搞笑嘅係我地只嗌左一個set,但店員都送多左份俾我地☺️。深海魚柳肉質好淋同夠肉汁,雖然我本身以為會喺炸魚柳🤣份量就應該夠女仔食嘅,魚柳唔係話好大塊。食埋蕃薯茸先會感覺飽肚啲😗蕃薯茸中和返魚柳嘅少少油膩感,都唔錯嘅~最後係我最最最期待嘅Soufflé pancakes🥰,好少見西餐廳甜品會有得揀呢樣。食完都覺得冇嗌錯!雖然冇乜賣相可言,亦只係最原始嘅味,但配埋附上嘅v
深海魚柳配番薯茸
最後係我最最最期待嘅Soufflé pancakes🥰,好少見西餐廳甜品會有得揀呢樣。食完都覺得冇嗌錯!雖然冇乜賣相可言,亦只係最原始嘅味,但配埋附上嘅vanilla sauce,少少甜味,唔會太濕,好快就清曬兩個pancakes🥳隻足球場甜品碟仲好襯間餐廳添😆!
Soufflé pancake
下次再去油麻地都可以再試其他食物😆✌🏻!