2019-04-04
同閨蜜食飯,當然要搵一個休閒舒適嘅地方,可以靜靜地傾下偈又食下野啦。今次呢間英皇駿景酒店地下嘅 monkey cafe就啱晒我地啦。呢度做緊東南亞半自助午餐,沙律吧甜品小食係可以自助隨便享用,而主菜就四個選擇中揀選一款,每人都只係二百零蚊,坐得舒服又味道不錯,值得一試吖。當我地各自揀左主菜後,就可以去享用小食同沙律吧。今日餐湯係肉骨茶,未開煲蓋時已聞到好香的藥材味,湯好濃味,豬肉煲到好腍,一啖湯一啖豬肉真係無得頂。沙律可以自己揀唔同既新鮮蔬菜, 冷盤有蝦同煙三文魚等,其他東南亞食品有海南雞、香辣炒蜆同炒蟹等,都好惹味添。食左陣前菜,就可以等主菜到,我地一齊都叫左個烤肉眼扒配燒汁,七成熟,味到不錯,鋸下扒,傾下計,感覺好梳乎。之後仲有甜品同餐飲可以自助食。哈哈,呢度裝飾舒適而價錢唔算貴,靜靜咁傾偈享受下,約埋三五知己黎就啱晒啦。