2019-03-25 459 瀏覽
Madame Fu 相信好多人都聽過,冇聽過都一定睇過佢三層下午茶架配以粉紅色沙發嘅厄like相今次藉住朋友生日,決定要去會一會Madame Fu! 由於想坐粉紅色沙發嘅signature位置,所以提早左一星期打電話去預約,點知被告知想坐既位置已經冇咗啦所以就決定要室外嘅位置,因為自然光影相比較靚吖嘛!Madame Fu嘅下午茶係有三餐嘅,底層睇鹹點,中層係scones,而最高嘅就係甜點我一直以為下午茶算係食西餐式嘅,誰不知佢嘅下午茶都係帶有中國特色呢!當中嘅叉燒酥同埋奶黃糯米糍真係好少會係afternoon tea set食到而餐廳室外嘅座位係可以睇到大館中庭嘅表演位置,可以一邊休閒咁享受下午茶,一邊欣賞樓下嘅表現,過一個寫意嘅下午時光

今次藉住朋友生日,決定要去會一會Madame Fu!
所以就決定要室外嘅位置,因為自然光影相比較靚吖嘛!

一邊欣賞樓下嘅表現,過一個寫意嘅下午時光
2019-03-03