因為以前認識chop house 大廚Ma_哥,特登冒名而來,可惜佢收左工,無所謂。星期三,Walk in 2位,坐外面。第一道菜,12安士肉眼,5成熟$378***去mr steak/outback 都係$2xx - $3xx 差唔多大細,而且 outback 仲可以揀2個配菜,塊扒好食好多***我叫黑椒汁,覆單都話黑椒汁,結果黎左蛋黃汁,算,我唔係麻煩客,當係試下,味道ok,但係塊牛排一定多過5成熟,接近7成,已經有D諧,牛味幾足礙於同友人已經一人一舊食左,叫人煮過一塊又唔公道,所以算。然後下一道菜係個 焦糖洋蔥牛肉burger平平無奇,$148好似***過隔離 burger room食$148食到更好味既***我唔知佢實際food cost manpower cost 幾多,但隔離Prost / 樓下so thai so good/ burger room,或者附近餐廳都無佢咁搵笨d野飲就正常,唔講咁多。最後令我以後唔會食、唔會推薦 chop house 既原因係:1. 多次清我枱 2. 多次問我加唔加野食3. 問我一次叫唔叫野飲4. 外籍人士無啦啦隊張單比我埋(9pm)5. 埋

星期三,Walk in 2位,坐外面。
第一道菜,12安士肉眼,5成熟$378

礙於同友人已經一人一舊食左,叫人煮過一塊又唔公道,所以算。

然後下一道菜係個 焦糖洋蔥牛肉burger

平平無奇,$148好似

d野飲就正常,唔講咁多。

1. 多次清我枱
2. 多次問我加唔加野食
3. 問我一次叫唔叫野飲
4. 外籍人士無啦啦隊張單比我埋(9pm)
5. 埋單簽卡態度完全係求其、求快、草草了事

態度唔友善都唔緊要,我知香港飲食難做,而且可能外籍人士們返工都攰,但三番四次打斷我傾偈,9點鐘就無啦啦叫我埋單,我8點入黎食,食左1個鐘,食飽傾下閒偈,又未last order ,又係Halloween ,你唔係諗住咁快清場收工呀?當時outdoor seats 都有大半客人

好啦,我見outdoor 都多人,以為Halloween 好忙,算,我還枱比你,埋完單行出去商場,我先發現自己係傻仔比人清場!因為我見到無人等位之餘,indoor 都係比盡得返3、4枱客人.......

做大餐廳做到咁趕客,仲衰過茶記。

2018-10-31
1 分鐘 (堂食)