2010-11-05 41 瀏覽
地點有少少隱閉, 都要搵下先搵到佢上到去發覺佢已準備好BABY CHAIR , 不過就冇BB餐具, 反而差少少喇不過景就望告士打道,算開揚啦頭盤有:同埋一般沙律, 粟米紅腰豆果類,普普通通啦熱盤:炸魚我只可以話係有舊魚係入面, 唔係無肉,只係無味羊脾:幾好味, 唔太膻,但又香,幾滋味雞脾:好嫩滑呀,連平時唔鍾意食肉既阿仔都俾面食兩啖(對佢黎講已經算食得多肉) 豬扒:甜甜地, 肉質OK,不過阿仔唔食蒜蓉包:佢有部機俾你自已即席烘包,佢本身隻蒜蓉真係鬼咁香,烘完出黎真係引死隔離西蘭花:佢用左芝士汁, 爸爸唔食得, 不過我同阿仔超鍾意食, 勁香芝士味, 特別係一打開佢個熱盤蓋果下湯有中湯同忌廉湯,中湯無試, 西湯普通甜品:芝士蛋糕:咪就係一件芝士蛋糕咁囉:好綠茶,好紅豆,好栗子,好夾,好味朱古力香蕉慕司:香蕉同朱古力一向都夾到暈,所以食晒木糠布丁:一啖食完都唔知食左囉法式燉蛋:同木糠布丁一樣我一去到已經走去雪糕櫃, 見到佢D雪糕個蓋都未打開, 同埋睇到哈記個嘜頭, 確認正貨有四款:cookie's cream,vanillia,strewberry,chocolate供應埋甜筒, 估佢唔到底
地點有少少隱閉, 都要搵下先搵到佢
上到去發覺佢已準備好BABY CHAIR
, 不過就冇BB餐具, 反而差少少喇
不過景就望告士打道,算開揚啦

頭盤有:
D蝦媽媽話好味,不過青口就無味,龍蝦仔入面竟然有蝦膏藥!

同埋一般沙律, 粟米紅腰豆果類,普普通通啦

熱盤:
由左至右: 炸魚,羊脾,雞脾,豬扒,西蘭花,蒜蓉包

炸魚我只可以話係有舊魚係入面, 唔係無肉,只係無味
羊脾:幾好味, 唔太膻,但又香,幾滋味

豬扒:甜甜地, 肉質OK,不過阿仔唔食

湯有中湯同忌廉湯,中湯無試, 西湯普通

甜品:
甜品(左至右):紐約芝士蛋糕,綠茶紅豆蛋糕,朱古力香蕉慕司,木糠布丁,法式燉蛋

芝士蛋糕:咪就係一件芝士蛋糕咁囉
:好綠茶,好紅豆,好栗子,好夾,好味
朱古力香蕉慕司:香蕉同朱古力一向都夾到暈,所以食晒
木糠布丁:一啖食完都唔知食左囉
法式燉蛋:同木糠布丁一樣
哈記雪糕配自製窩夫

供應埋甜筒, 估佢唔到
底個塊窩夫係自己整, 不過我去整果陣隔離個爐有兩女一男好似唔多識整
睇住我整好兩塊食得佢地果塊都係失敗左, 真係呢.........明明人地都貼左個instruction係隔離咯.....
(我對佢地有咁唔好印象係因為明明佢地本來拎住一個雪糕匙係手用緊, 聽到我叫我阿媽去拎另一個匙裝雪糕時個男人竟然快快手自已拎左係手霸住先又唔係用, 賤格)
因為個窩夫自己整所以我一定話好味囉

刺身就有3款:三文魚,立魚,八爪魚 ... 明將質素

飲品自己FILL: 咖啡,茶, 橙汁, 菠蘿汁,蜜桃汁

講完之後, 唔知有冇人留意我提到依個係閒日半自助餐,咁即係仲有個MAIN COURSE啦
有煎青衣柳同西冷牛扒揀
食完先記得自己未影相....魚好味,牛無機會試因為已經版秒殺了, 我唯有估佢係好好味啦

服務方面收碟收得好快, 要搵人SERVE亦都好容易
特別係叫GORDON既好細心
但有個女子, 叫CY..........,肥肥地,我費時開佢全名,佢自己知就自己留意下啦
依個女子講野好倔, 唔係話佢做錯,不過佢就算埋單找數時講野都係令人好似得罪佢咁細

價錢就128+10% EACH PERSON, 無任何CREDIT CARD有DISCOUNT
2010-11-05
$140.8 (午餐)
D蝦媽媽話好味,不過青口就無味,龍蝦仔入面竟然有蝦膏藥!
由左至右: 炸魚,羊脾,雞脾,豬扒,西蘭花,蒜蓉包
哈記雪糕配自製窩夫