2005-08-03
友人赴洋留學,一早叫佢出黎飲早茶送別.另一友人提議ok就腳既潮樓.話1215前埋單半價定唔知乜優惠.未去過所以一試.1130去到要等位.入面好"墟埳"下,好多婆婆公公團.全場滿座.可能真係平既關係.服務方面整體幾有禮貌,order帶子腸粉, 一般不過不失水準, 蝦夠爽甜, 反而鼓油唔夠出色, 欠建鮮甜味白灼菜心,新鮮,但又奇怪地甜,加工既甜.鮮竹卷,正常水平.我自己唔好.所以唔評價.唯一同潮洲名有關既潮式大腸, 其實係黑椒豬大腸.味道極濃,辣辣地又同豬大腸好既味道match.推介一試.叉燒包,好唔掂.唔似叉燒包,唔好試.小籠包,皮厚度適中唔會易穿,合格.炒蘿蔔榚點辣椒汁好惹味.而且用一個麵皮炸成既碗裝住.可以食埋幾得意最後係炸雲吞.點甜辣汁好配合.蝦肉爽口.埋單前會俾杯功夫茶.苦.但我like.食到成2點先走人.三人食埋單$180,1215前仲平d(友人試過20人食最後$3xx落樓)整體水準中上價錢唔貴又有海景.可以推介
服務方面整體幾有禮貌,order
白灼菜心,新鮮,但又奇怪地甜,加工既甜.
鮮竹卷,正常水平.我自己唔好.所以唔評價.
叉燒包,好唔掂.唔似叉燒包,唔好試.
小籠包,皮厚度適中唔會易穿,合格.
最後係炸雲吞.點甜辣汁好配合.蝦肉爽口.
埋單前會俾杯功夫茶.苦.但我like.
整體水準中上價錢唔貴又有海景.可以推介