2021-04-11
土瓜環有新開型格 Cafe 所以過嚟一試。位置坐落欣景花園對面,嘉景花園旁邊,屬於轉角位,餐廳有兩邊大玻璃,景觀開揚,不論空內或室外感覺舒服。今日仲見到有小狗陪伴主人 tea break ,都算係動物友善餐廳。相信如果食物質素好,客源一定不用擔心。 嚟到已經過咗 lunch time, 唯有食 tea la ⋯⋯但lunch menu 仍然在檯上,順便看一看啦 ⋯⋯Lunch menu / Tea set menu 其實一樣,tea set 少了兩款食物 ,冇咗個 soup/ salad,special drink 就兩個 menu 都要加錢,食物價錢相差$10-20 視乎菜式而定。 慢煮雞胸青蘋果沙律配蜜糖乳酪汁因為呢排對蜜糖有D敏感,所以叫走醬,雖然冇咗D醬,但整個沙律🥗食落唔覺得好乾,因為個雞胸好 juice 𥚃面有好多肉汁,而且仲係熱嘅,味道亦唔錯,沙律菜都算新鮮,上面有幾片薄嘅青蘋果🍏 😋 三文魚扁意大利麵配辣番茄汁我自己也喜歡有咬口嘅意大利粉,但呢個真偏硬了,而且味道頗濃,茄膏醬偏咸,廚師今日重手咗,三文魚只有兩片,其實分量唔係多,但因為要不斷咀嚼,所以好似食咗好
慢煮雞胸青蘋果沙律配蜜糖乳酪汁
三文魚扁意大利麵配辣番茄汁
我自己也喜歡有咬口嘅意大利粉,但呢個真偏硬了,而且味道頗濃,茄膏醬偏咸,廚師今日重手咗,三文魚只有兩片,其實分量唔係多,但因為要不斷咀嚼,所以好似食咗好多及好耐 😂😂
Flat White 要加 $18 朋友都話唔錯,所以如果下次再路過呢區,都有可能會再來一次。
到時希望師傅唔好再咁重手啦⋯⋯ 😉