2020-12-24
其實我都成日嚟上環呢頭,都經過左呢間餐廳好多次,佢個門面裝修好特別,一路都好想試,尋日終於有時間可以過黎食啦。我地叫左兩個lunch set share食。一個生,一個熟,咁就乜都可以試下啦。🍣時令角切魚生飯丼 $178角切魚生飯丼嘅魚生有好多種唔同嘅魚,每款魚都有幾件,食落嘅魚生都幾新鮮。同埋雖然係角切,但啲魚生都幾大粒,仲有蛋絲添。呢間餐廳最體貼嘅嘅地方係佢嘅刺身飯早已經幫你加咗豉油,攪勻曬落啲飯到,調好咗壽司飯嘅味道,想再食鹹啲嘅朋友可以再加豉油。🐷北海道醬燒十勝豚肉 $148燒香嘅豚肉,喺侍應將托盤拎俾我嘅時候,就已經聞到豚肉香氣撲鼻。豚肉嘅肉身肥瘦適中,咬落去嘅時候,會感受到油脂嘅香味,喺口中慢慢散發出嚟,好適合用嚟送飯。豚肉旁邊有少許嘅沙律菜,間唔中食一兩條,用嚟清一清口入邊嘅油脂幾唔錯。兩個餐都係lunch set所以每個餐都會送前菜、蒸蛋、吸物。🥒前菜係帶子裙邊同青瓜,食落爽口彈牙。🥣吸物係魚湯,魚嘅香味一打開湯蓋就可以聞到。🥚蒸蛋好滑,有菇同蟹柳,蛋會食到菇香味同埋蟹柳嘅甜味。入面仲有一粒白果添,都幾特別。舖位唔係好大,應該大約只可以坐到十幾個人,但都坐得幾舒適,啲位
🍣時令角切魚生飯丼 $178
🐷北海道醬燒十勝豚肉 $148
🥒前菜係帶子裙邊同青瓜,食落爽口彈牙。
🥣吸物係魚湯,魚嘅香味一打開湯蓋就可以聞到。
舖位唔係好大,應該大約只可以坐到十幾個人,但都坐得幾舒適,啲位唔會太逼太窄咁,應該都會再黎。