餐廳: LN COFFEE
資訊:

2022-04-22 227 瀏覽
下午茶時間唔係好餓但又約左朋友見面,而附近餐廳都迫滿人,剛好呢間有位就坐低。雖然一個好細份嘅餐都差唔多成一百蚊一位,但係心情唔錯所以都照食。個餐有幾細份?就係只有三片薄薄嘅麵包同埋一杯咖啡。但係點解可以咁少嘢就收一百蚊?因為佢嘅麵包係天然長時間發酵,據說有益健康。麵包雖然切得薄,但係chewy得嚟表面仲烘得脆,而且有提子乾同埋堅果,口感幾好。至於杯咖啡佢,聲稱有乾布林、巨峰提子同血橙味,不過老實講,咖啡主要就係咖啡味,真係飲得出嘅就只有布冧味;同巨峰提子同血橙唯一嘅關係只係果酸味……不過好在 fruity 得黎又唔會太酸,平衡得好。成個餐廳氣氛唔錯,幾寬敞。如果坐喺窗口邊落地大玻璃會畀到你好舒服嘅感覺。員工好細心介紹食物,但係如果怕長氣,可能要出聲。其實仲有其他餐會抵啲同大份啲,但係今次食呢一個餐覺得好寫意,一百蚊算係值得。最後記得個門口喺餐廳左邊,真係好多人都睇唔到。

不過好在 fruity 得黎又唔會太酸,平衡得好。

最後記得個門口喺餐廳左邊,真係好多人都睇唔到