2021-12-05
呢度就係新開嘅藍地酒樓,咁就同啲長輩一齊去試吓啲點心好唔好食,入到去個環境都幾大,但開業期間,裏面都幾full,如果大家係一圍人嘅話可以打電話預約。-1. 燒腩仔飯飯就好大碗,不過佢啲飯就偏軟身同埋比較糊,但係燒肉嘅份量就好多,而且肥瘦均勻,皮脆肉香。-2.馬拉糕同埋叉燒包馬拉糕就係比較傳統嗰隻款,食落去好香,而且唔會太乾,而且好鬆軟,而且有杏仁作配搭。叉燒包個皮比較香園,而且叉燒好入味。3.燒賣蝦餃腸粉牛肉球首先燒賣皮好薄,而且有成舊蝦喺度,而且仲有肉汁,蝦餃個皮比較晶瑩剔透,蝦都幾大,腸粉好軟滑,牛肉球有四粒比坊間多,牛肉嘅份量都好充足。-4.鳳爪同埋生煎包鳳爪啲肉都幾多,而且啲汁唔會死咸,好有骨膠原而且會想繼續食嘅感覺,生煎包個賣相就好特別,裏面有菜肉餡,而且個包都好脆。-仲有其他幾款,不過就同其他酒樓大同小異,埋單都係$700唔使,10個人一齊食都幾飽,人均都係$70,同喺出邊食個午餐差唔多價錢~
1. 燒腩仔飯
2.馬拉糕同埋叉燒包