2018-07-25 90 瀏覽
約左爸爸媽媽一家人去食飯揀咗奧海城利寶閣呢間食(奧海城二期)之前聽朋友話黎過唔錯,一直都想黎試下黎到環境唔錯,亦唔似1D茶樓咁好逼食落D野食又真係樣樣好好食!每度菜都有d特別既調味,我牙媽哩個平時嫌三嫌四嘅人都話唔錯。。哈哈!直接睇圖吧!!!餐單好多款式我地一家人叫左幾款食地方不算很大,但枱與枱之間寛敞,裝修都好靚。圖片豚肉叉燒飯,d叉燒唔肥,但又好淋、好入味,完全唔似平時食開果d,加埋隻半生熟既蛋軟棉棉既飯,真係想再叫多碗,強烈推介!!香芒名門大蝦🍤球,金黃色既大蝦球,外脆內滑,淋上啖啖既香甜芒果肉同醬,搞到平時小食炸野既我都食左三隻。太子塞螃蟹🦀出到酒樓必點就係賽螃蟹,哩度既塞螃蟹都算係我食過最好食既幾間之一,蛋白加上鮮甜既蟹肉同帶子,配上脆脆,真係超好食,唯一唔好既就係太大碟,幾個人食都覺得滯。。食唔曬。。薑蔥花膠滑雞煲呢個雞煲師父用料十足,材料吾會偷工每舊雞都啖啖肉 但又吾會過大 入曬味佛跳牆真係真材實料,無得頂👍👍👍最後一定要叫食就係佛跳牆哇~~~呢個我唸入到黎吾點呢個一定會好可惜 第一,本身佛跳牆吾咪度度有第二,好巧功夫第三,用料十足 無味精埋單之後仲會有甜品送食到全家都抱
約左爸爸媽媽一家人去食飯
揀咗奧海城利寶閣呢間食(奧海城二期)
之前聽朋友話黎過唔錯,一直都想黎試下
黎到環境唔錯,亦唔似1D茶樓咁好逼

直接睇圖吧!!!

餐單好多款式
我地一家人叫左幾款食

地方不算很大,但枱與枱之間寛敞,裝修都好靚。

薑蔥花膠滑雞煲
呢個雞煲師父用料十足,材料吾會偷工
每舊雞都啖啖肉 但又吾會過大 入曬味

佛跳牆真係真材實料,無得頂👍👍👍

最後一定要叫食就係佛跳牆
哇~~~
呢個我唸入到黎吾點呢個一定會好可惜
第一,本身佛跳牆吾咪度度有
第二,好巧功夫
第三,用料十足 無味精

埋單之後仲會有甜品
食到全家都抱住肚出門口