2018-09-03 488 瀏覽
是日終於有機會陪家人去佢地近期的新去處享受長老生日預祝晚餐,酒樓阿姐俾咗呢張紙,長老就決定叫餐,仲俾阿女話事食龍蝦伊麵和沙律~~~一開始上菜發現上錯食物,原來服務員姐姐將我們枱和鄰枱張order寫錯咗枱號,之後佢地決定將我們兩枱個號碼牌交換來解決問題優惠券送的什果沙律大明蝦,阿女鍾意食沙律,所以食得好開心,就係因為佢鍾意食而放棄選擇雞~~~錦江海鮮豆腐煲,長老次次外出(不論任何店舖)指定食豆腐煲,真心講開始有點厭倦,但賣相不錯,所以我都照食豆腐,感覺都ok~~~花膠海味雜菜煲,感覺不錯~~~紅燒脆皮乳鴿係阿女和我的至愛,食落感覺好細隻(* ̄︶ ̄)孖寶的脆皮雞,覺得賣相好似差咗d,食落中規中矩~~~砵仔飯見個碗令我諗起多年沒去過的大榮華的豬油飯,不過只是普通的蒸白飯孖寶的上湯龍蝦伊麵,沒想到阿女想食乜有乜,遲早被寵壞 (  ̄▽ ̄)σ由於菜連湯數目不可以等於七,我們又口痕,所以叫多兩款炸的食物,椒鹽魷魚鬚,食落都彈牙唔會韌~~~仲有椒鹽多春魚,食落都不錯~~~晚餐有奉上甜品紅豆沙,我就一向唔飲食飽之後外出先知道落大雨,最後我幸運地截到的士,否則未返到屋企就變做落湯雞

花膠海味雜菜煲,感覺不錯~~~

孖寶的脆皮雞,覺得賣相好似差咗d,食落中規中矩~~~

仲有椒鹽多春魚,食落都不錯~~~

晚餐有奉上甜品紅豆沙,我就一向唔飲

題外話/補充資料: 雖然價錢唔算貴,但d服務質素都係差dd,特別係午餐時間,在8月尾再去呢度午餐,座位迫好多,服務員姐姐竟然要求長老自己伸手拎返剛裝滿的熱水壺放在枱面,不是走到枱那邊放下,長老一下子發惡,心諗下次都好難會再來= ="
2018-08-20
慶祝紀念