2023-01-08
📍 幸子茶屋 深水埗福榮街218號美居中心地下41A號舖🍒點評時間長沙灣朋友仔介紹我試呢間香港首間鍋煮奶茶專門店❗️小店用4.3特濃鮮牛乳配搭台灣直送茶葉,每日新鮮製造奶茶🥤除左鍋煮奶茶,仲有其他台式飲品賣架🍫 燒棉花糖可可鮮奶係聖誕限定飲品其中之一🎄飲品上嘅棉花糖打卡一流👍🏻微烤嘅棉花糖我就中意浸埋朱古力一齊飲🤤凍冰冰嘅天氣飲完真係暖入心🥰🥪𝖡𝖡𝖰蜜糖火腿芝士厚多士厚多士即叫即製,餡料又超豐富🤤厚切意大利火腿再加車打芝士係𝗉𝖾𝗋𝖿𝖾𝖼𝗍 𝗆𝖺𝗍𝖼𝗁 𝖼𝗈𝗆𝖻𝗈💯配上甜甜嘅𝖡𝖡𝖰蜜糖汁食落更開胃🍭包心芋圓仙草凍好中意大大粒芋泥球啊😍珍珠同芋圓煙煙韌韌好好味👍🏻仙草好滑溜又唔會太甜好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐⭐服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐#幸子茶屋 #blisstea #香港台式cafe #台式cafe #珍珠奶茶 #小清新 #小清新cafe #鍋煮奶茶 #果茶 #芋圓 #台式飲品 #hkeats #香港美食 #bliss #bobahk
📍 幸子茶屋
飲品上嘅棉花糖打卡一流👍🏻
微烤嘅棉花糖我就中意浸埋朱古力一齊飲🤤
凍冰冰嘅天氣飲完真係暖入心🥰
🥪𝖡𝖡𝖰蜜糖火腿芝士厚多士
厚多士即叫即製,餡料又超豐富🤤
配上甜甜嘅𝖡𝖡𝖰蜜糖汁食落更開胃
🍭包心芋圓仙草凍