2024-07-12
今日同朋友嚟到長沙灣呢間新開高質燒肉,我們一坐低,待應就拎左前菜俾我哋食先,估唔到前菜都有驚喜,最鍾意食佢嘅茄子,非常開胃🤩我同朋友叫左會長招牌套餐(二人)$498 (餐廳有加一服務費 ),兩個人食絕對夠飽,而且佢啲肉十分高質😍我同朋友非常滿意。❇️韓式醬汁牛五花牛五花肉配上韓式醬汁,一口咬下去既能感受到牛五花肉鮮嫩多汁,配上韓式醬汁十分分惹味。❇️M6澳洲和牛小柳M6等級的澳洲和牛以其絕佳的霜降和細膩的肉質聞名,牛小柳經過調味,充分展現出和牛的本味。和牛入口即化,油脂在口中慢慢融化,帶來無比愉悅的口感。❇️美國極佳牛頸脊牛頸脊部位的肉質細膩且富有彈性,經過精心的烤制,外皮微焦,內裡卻保持了絕佳的多汁口感。❇️西班牙黑毛豬肋條西班牙黑毛豬肋條是這套套餐中的一個驚喜。燒烤後豬肉的油脂充分融化,肉質嫩滑多汁,黑毛豬的獨特香氣和濃郁的風味在這道菜中得到了完美的展現。❇️豬頸肉豬頸肉部位的肉質細嫩,脂肪分佈均勻,是非常適合烤製的部位烤制,烤過後豬頸肉外焦裡嫩,入口即化的肉質和香脆的外皮形成了完美的對比,每一口都讓人回味無窮。❇️阿根廷珍寶紅蝦紅蝦以其鮮美多汁,經過簡單的烤製,保持了其原汁原味。紅蝦的肉質緊
❇️韓式醬汁牛五花
❇️M6澳洲和牛小柳
❇️美國極佳牛頸脊
❇️西班牙黑毛豬肋條
❇️豬頸肉
❇️阿根廷珍寶紅蝦
紅蝦以其鮮美多汁,經過簡單的烤製,保持了其原汁原味。紅蝦的肉質緊實彈牙,味道鮮甜。
❇️石鍋拌飯
石鍋拌飯配料豐富,胡蘿蔔絲、菠菜、豆芽、香菇等等,色彩鮮豔,中間放置了一顆金黃色的蛋黃,周圍點綴著少許紅色的韓式辣醬,仲有飯焦Tim😍
原條燒鰻魚有瘋狂半價優惠 $288(原價$548),不過我同朋友太飽就冇食到啦🤪
原來星期一至日4點前可享優惠,但優惠只限3人或以上訂座,亦需於至少一天前電話預訂26666881,我哋今次係Walk in,得2個人,所以冇優惠🫣
好耐都未喺香港食過咁高質嘅燒肉啦😍着重質素嘅你一定要嚟試吓
#會長之家烤肉