2022-08-04 35 瀏覽
朋友好鐘意周圍去搵食,今日帶左我去Amusement Eatery食南美菜。大家都未食過拉丁美洲南菜式,所以大家都非常期待今晚的晚餐。餐廳主打正宗拉丁美洲南菜式,餐廳主廚用上當造食材和香料去烹調,好多都是使用外國進口的食材,對食材和烹調都非常有熱誠,而餐牌有多款不同款式的菜式,款款菜式名都非常吸引,款款都好想食蟹肉忌廉芝士炸雲吞即叫即炸,雲吞炸得非常香脆,入面有滿滿的蟹肉和芝士,味道咸香軟滑,不沾甜酸醬都已經好好食。M7和牛扒配阿根廷青醬點了5成熟,煎得剛剛好,餐廳非常細心,和牛扒已經切成一片片,和牛油香十足,牛味濃郁,口感好Juicy,配上阿根廷青醬,非常配搭又可以解膩,另外配菜用上有機蔬菜,配菜都做得非常出色。手搖士多啤梨水果茶&橙汁特飲兩款甜度剛剛好,我比較喜歡手搖士多啤梨水果茶,茶與士多啤梨比例剛好,散發出士多啤梨清新香氣。

蟹肉忌廉芝士炸雲吞

M7和牛扒配阿根廷青醬