最近長沙灣新開咗呢間日本料理 餐廳有提供日式燒肉同火鍋放題 呢晚我同友人嚟咗呢度食火鍋放題🍲 最平$148就可以任食90分鐘 非常抵食 我就揀咗高一級嘅牛胸腹肉日本豚放題套餐湯底呢度係一人一鍋嘅 我同友人各自揀咗個自己喜歡嘅湯底口味😚 日式壽喜燒鍋同櫻花蝦豚骨鍋 壽喜燒鍋唔會太鹹 有淡淡嘅甜味 豚骨鍋就有少少櫻花蝦嘅鹹香肉類呢個餐嘅肉類有三款 美國牛胸腹肉 北海道夢之大地豚肉同嚴選牛肉🥩 係可以任叫嘅 用QR code落單就可以啦 牛胸腹肉油脂感幾豐富 食落牛味重啲 豚肉淥完都唔會好韌 值得食多幾碟☺️自助區有多種丸類同埋蔬菜可以自己夾 我就幾鍾意佢嘅雪櫃冷氣夠凍 啲食材先可以保持新鮮🥬 芝心獅子狗 麻辣牛丸幾特別 仲有豬五花可以自己夾🐷 蔬菜方面整體都洗得好乾淨 又好新鮮 整個自助吧仲好企理添⭐️熟食自助吧仲有炸物同埋關東煮拎嘅🍢 我地試咗炸物 面頭有啲椒鹽幾香口 雖然有盞射燈照住 但係始終冇即炸嘅熱辣辣 溫度微暖 有茄子 番薯 南瓜等等嘅食材🍆甜品除咗有雪條任食之外 呢度仲有日式蕨餅同埋泡芙🍦 泡芙好Creamy 忍唔住食咗好多嚿🫢飲品除咗常見嘅汽水同埋無糖茶之外 呢度仲有日本嘅梳打水

湯底
日式壽喜燒鍋
櫻花蝦豚骨鍋

肉類

自助區

熟食

甜品

飲品
除咗常見嘅汽水同埋無糖茶之外 呢度仲有日本嘅梳打水同埋綠茶🍵 真係好有置身於日本嘅感覺☺️

估唔到呢個唔駛$200嘅放題質素都唔錯 可以話係平靚正 下次想食個豐富嘅打邊爐就可以嚟幫襯啦🫢