2022-06-30 34 瀏覽
今次同男朋友專登去長沙灣食呢間南美菜~叫嘅兩個主食都好食,我同男朋友都好鍾意呢兩款main course 😋.雙式辣肉腸手工pizza好食!芝士同兩款辣肉腸份量都多,趁熱辣辣食嘅話芝士會拉到芝,食落芝士味道好香同奶味重。兩款辣肉腸之中其中一款食落有啲似臘腸🤣都好味Pizza個餅皮唔係薄脆嗰種,但又唔會太厚,食落有少少口感又唔會太過分,啱啱好👌🏻👍🏻唯一缺點係睇得出個Pizza邊烤燶咗少少,餐廳應該已經搣走咗部份烤燶咗嘅餅皮邊,但係都仲見到有少少烤黑咗嘅位(但係自己搣走黑咗嘅部份之後,食落其實完全冇問題).秘魯特色燒春雞都有質素!😋燒春雞本身嘅香料同調味味道已經唔錯,食落酸酸辣辣咁,點埋餐廳秘製辣醬食就更加正😋個辣醬都幾辣,但係就忍唔住係咁點🤣到最尾我哋用曬啲辣醬🫣隻雞斬件上,所以食落其實都算方便燒春雞連雞胸位都算滑溜,整體好滿意,兩個人share食好滿足🥰.見到好多人推薦佢哋嘅粟米芝士蛋糕🍰原來粟米同芝士蛋糕都夾到芝士蛋糕口感紮實,味道香濃,本身都係我鍾意嘅芝士蛋糕質感🤩另外加上粟米同埋蔗糖,創新之餘味道又意外地夾,可以一試呢!男朋友鍾意飲湯,所以叫咗個餐湯($68)另外我地仲叫咗一杯
今次同男朋友專登去長沙灣食呢間南美菜~

雙式辣肉腸手工pizza好食!

兩款辣肉腸之中其中一款食落有啲似臘腸🤣都好味

秘魯特色燒春雞都有質素!😋

個辣醬都幾辣,但係就忍唔住係咁點🤣到最尾我哋用曬啲辣醬🫣

隻雞斬件上,所以食落其實都算方便
見到好多人推薦佢哋嘅粟米芝士蛋糕🍰原來粟米同芝士蛋糕都夾到

芝士蛋糕口感紮實,味道香濃,本身都係我鍾意嘅芝士蛋糕質感🤩
另外加上粟米同埋蔗糖,創新之餘味道又意外地夾,可以一試呢!

男朋友鍾意飲湯,所以叫咗個餐湯($68)

另外我地仲叫咗一杯凍朱古力($38)同埋一杯橙汁梳打($58),飲品就正正常常,飲品價錢都幾貴🙉!