今日收工行過油麻地,原本打算食其他野,但係行過Sukiya時侯聞得好香嘅牛肉飯味,咁岩見到唔係好多人排隊,好啦就食你啦!排隊大概10分鐘就可以入去喇,坐低見咁多人排隊以為佢同吉野家一樣要出去俾左錢等佢送黎,排左一陣店員同我講原來枱上有個鐘仔,只要你禁左好快就會有人黎招呼你。今次我叫左一份香蔥溫泉蛋燒肉丼,再加多一隻溫泉蛋,咁就成碗都都可以溝到蛋漿!另外我仲加左$10試左佢嘅青菜套餐。遂樣點評:-麵鼓湯:有少少太咸,唔中意嘅叫飲品可能會比較好-青菜:賣相唔算好綠,但有d蒜香幾好味-燒肉丼:食落去牛肉幾軟身,撈左兩隻溫泉蛋嘅飯濕濕地幾好食,而牛肉上嘅蔥原來都唔簡單-係整成左蔥油,撈埋落d飯到真係好香好好味!整體黎講我都幾中意,唯一美中不足就係燒肉汁有少少太咸,食得淡口味嘅人要留意!香蔥溫泉蛋燒肉丼 M Size + 溫泉蛋 + 青菜套餐(HKD88)

遂樣點評:
-麵鼓湯:有少少太咸,唔中意嘅叫飲品可能會比較好
-青菜:賣相唔算好綠,但有d蒜香幾好味

2020-11-09
10 分鐘 (堂食)