2019-07-10 1624 瀏覽
呢排掛住追電視,都少左岀街食飯。食得多屋企飯,久唔久都會想岀街試新野嘅!上次經過已經心思思想試呢間鐵板燒,奈何時間唔夠趕睇戲,所以就促成左今晚嘅二人世界鐵板燒😻舖面晤算大,可以坐近爐邊睇住師傅大顯身手,同時亦可以選擇坐卡位同朋友慢慢傾住計等食。18層海膽杯完全令我嘆為觀止,一比一無花無假🙀🙀每一層都真材實料,隔幾層又食到我最愛嘅海膽,係來自北海道㗎🧡 呢個排頭都已經值回票價啦,每一啖濃郁嘅海膽配以啖啖蟹肉,Prefect March! 另一樣值得讚嘅係,呢18層嘅配搭完全唔少野,落足心思,分量多之餘仲非常多樣性,令眼球、味蕾都深感滿足😛套餐以外,我地仲單點咗櫻花蝦海膽焗花膠朳同埋櫻花蝦燒蠔🤣 櫻花蝦fans表示滿足!尤其係個燒蠔,廚師特調醬汁加埋櫻花蝦獨有嘅香味,上枱依然望到脹卜卜嘅蠔身,食落鮮甜多汁,火候剛好有鑊氣👍🏻套餐有幾隻,不過有牛魔王係到,所以揀咗A5和牛北海道原隻粒貝套餐,海鮮、牛肉兩者兼得🤤北海道產粒貝果然與眾不同,牛油、蒜香味充斥味蕾,加上蟹籽碎令粒貝更有口感!火喉控制得宜,粒貝唔會un到咬唔開,仲好有口感👻和牛薄燒包住香葱炸蒜😛,依然蓋唔住佢濃郁嘅牛味😋 薄薄一片方便

18層海膽杯完全令我嘆為觀止,一比一無花無假🙀🙀
18層海膽杯
18層海膽杯

套餐以外,我地仲單點咗櫻花蝦海膽焗花膠朳
櫻花蝦海膽焗花膠朳
櫻花蝦燒蠔
食落鮮甜多汁,火候剛好有鑊氣👍🏻

北海道產粒貝果然與眾不同
北海道粒貝

和牛薄燒包住香葱炸蒜😛
和牛薄燒
,依然蓋唔住佢濃郁嘅牛味😋 薄薄一片方便成舊擺落口,齒頰留香!

特色紙包花膠蜆湯🧡,
特色紙包花膠蜆湯
好清甜,有家的感覺👻我一向出街食飯其實好少飲湯,一來驚味精,二來覺得用料都唔慌新鮮無謂浪費quota!但呢碗湯將我嘅壞印象完全改寫🙌🏻由一上枱嘅外型已經覺得好得意,好彩我有飲,仲要一飲而盡🤣

今晚呢餐真係好耐未試過咁滿足🤭每一道菜都好友驚喜,尤其係18層海膽杯,一次過滿足左18個願望😻頭盤、前菜、以至埋尾嘅所有膳食
蟹膏炒飯
,餐廳都處理得一絲不苟。絕對值得encore!
2019-07-03