2009-07-18
DBS以半價招徠, 慳家的小女子又點會放過任何機會呢 ….6點到未我倆到已被安排了晚飯入坐, 當時下午茶時段還未過去, 樓面又正值晚飯時間, 人手明顯緊拙 我已二話不說選定了要 $188 那個套餐 (聲稱半價) 等了約15 分鐘開始上菜湯 (2個) 蕃茄雜菜湯 : 飲湯大忌溫度唔夠熱, 無論幾好飲, 料幾足都無計傾 忌廉磨菇湯 : 飲左一小啖, 太糊口, 飲唔出磨菇味既磨菇湯食物以外: 湯碗隻老虎頭幾有氣勢主菜 (3選1) Rosemary chicken rice : 一口已經唔對徑, 點解我食到既係鐵打酒味… 真係好似(汗顏) 而飯質係唔拖唔水既意大利(中國)飯, 件雞反而幾嫩滑, 焗得岩岩好 超級雜錦Pizza : 小女子愛薄批, 但由於怕隻大食積唔夠飽, 只好叫了厚批 不過睇唔出有咩咁超級, 配料是一般的火腿、菠蘿及青椒等用料都幾多,芝士剛好, 也夠脆口味道合格 餐茶 : 凍檸茶 “澀呢個味會stay 係我條脷?” sorry唔澀口, 乜澀口會好飲d 咩 ? 真係r 爆頭 另加一個甜品作結 (套餐加廿元) : 紅豆焗西米布甸: 睇相已知焗到過火離晒碗, 甜味又唔夠, 質感
我已二話不說選定了要 $188 那個套餐 (聲稱半價)
等了約15 分鐘開始上菜
湯 (2個)
食物以外: 湯碗隻老虎頭幾有氣勢
主菜 (3選1)
餐茶 : 凍檸茶 “澀呢個味會stay 係我條脷?”
sorry唔澀口, 乜澀口會好飲d 咩 ? 真係r 爆頭
另加一個甜品作結 (套餐加廿元) : 紅豆焗西米布甸: 睇相已知焗到過火離晒碗, 甜味又唔夠, 質感粗鞋, 可想而知有幾難食