2016-07-08
其實小弟真係好鐘意食放題,貪佢多選擇,仲要任食!呢日機原巧合黎到元朗,梗係要食埋飯先走啦。老實講,平時真係冇乜幾何黎,不過都聽聞呢區多野食,仲要好多日本餐廳都平靚正。不過朋友住呢區,所以book左屋企附近呢間。一坐底已經俾佢既upgrade 放題吸引住。放題都有生蠔,松葉蟹腳同阿根廷赤海蝦食?!我地只upgrade 左食生蠔同蟹腳,都要留肚食其他野架~~生蠔每人每次只可叫三隻,食完可再叫。中等size,海水味唔算好重,肉地夠厚身,都算ok。我地食左勁多round! 蟹腳有小驚喜,多肉,有鮮味,我地每次叫一客,食完再叫,keep住唔會攤到變暖丫麻。4個人送左個蒸海鮮鍋,扇貝好大粒,蒸完都有成隻湯匙咁大!重點係真係好鮮美!我地連d汁都全部飲晒!唔好浪費。蒸三文魚就不過不失,不過個人就喜愛三文魚就咁刺身食。蒸大蝦,肉身夠爽,不過如果蒸海鮮黎計,小弟都係喜歡貝殼類海產。就好似呢個大蜆,其實海鮮夠新鮮就一定好食,我地當然唔會放過d精華啦XD 粥底仲有兩大舊豬肋骨去煲,唔怪得咁夠味啦。雖然生蠔同蟹腳已經食左好多,但放題點少得刺身,三文魚肉眼睇已經好肥美!油金魚同劍魚腩同樣鮮味,d魚油充滿成個口腔!
雖然生蠔同蟹腳已經食左好多,但放題點少得刺身,三文魚肉眼睇已經好肥美!油金魚同劍魚腩同樣鮮味,d魚油充滿成個口腔!呢三樣係encore必選。同行有女士唔太鐘意咁魚油既就食左好多甜蝦同帶子,甜蝦有頭的,仲要幾大隻下。壽司叫左小小,因為飯都比較大舊,黑松露海膽花之卷!真係好香黑松露味!!食完咁多凍野,女士們叫左d熱食,話要平衡返個人。呢度既三文魚真係唔錯,燒三文魚鮫真係好勁魚油呀!好正正正
其他燒蝦,番薯仔同菠蘿都好食,但翠玉瓜就麻麻,太淋,唔夠爽口