2005-03-07 8 瀏覽
星期六短週專程同老公去嘆個lunch,順便感受一下藝術文化氣息。老公要左個set lunch係辣肉腸西椒扁意粉加個mushroom soup,個湯好正,飲得出唔係罐頭湯,唔杰外好濃磨菇味。而個意粉買相好靚,因為好colourful,佢又另加左杯regular coffee,仲係要strong個隻,佢話真係好濃,不過始終比不上starbucks。我只要了一份四塊的提子麥包多士、香蕉合桃muffin及一杯mocha,多士烘得好脆而又勁多提子乾(其實我唔多鐘意食提子乾);muffin都夠鬆軟,比較一般muffin乾身,可能牛油份量較少,所以不夠一般muffin香。而杯mocha好唔得,咖啡同朱古力味兩者都唔夠,味道好淡。四間黑麥比較,這間雖然環境優勝,但其餘三間有好多麵包同蛋榚display供客人選擇,而這間則較少。