2021-09-23 769 瀏覽
好鍾意The Butchers Club嘅裝修 🌟一邊窗對街 有一邊係半開放式對內街 唔想太open可以落紅白藍簾 🔴⚪️🔵 放工時間會成日見到一大班人企喺呢個位度吹水飲啤酒 感覺好chill 🍻👫👭我怕熱 所以都係坐返窗口位 因為有一邊係半開放形式而且廚房又係開放式所以初初坐低覺得有啲熱 不過飲咗兩啖啤酒就涼快返喇 🤤佢哋嘅牛係用熟成牛肉 米芝蓮推介咗好多年 每次都無令我失望 裡面一定係粉紅色 肉汁多牛味濃 包係煎過所以少少脆又好軟熟 🍔今次叫咗The Hot Mess 由於落咗太重手醬汁 食到好Lea hea 而醬汁蜜糖味過重 偏甜所以無咗墨西哥應有嘅辣味 如果辣返啲會好啲 始終唔夠hot 另一個係The Texan 入面個洋蔥焦糖咗令本來生洋蔥嘅苦澀味無咗 不過件炸洋蔥食咗一啖就跌咗出嚟 所以索性分開嚟食 🍔🍔總括嚟講 都係The Classic最好味而佢嘅Truffle Fries就好抵讚 炸到脆口又重truffle味 仲有我超鍾意嘅芥辣任吱 🥤🍺💰The Hot Mess $80The Texan $80Truffle Fries $38Coke Cola 跟餐 $10Stel
好鍾意The Butchers Club嘅裝修 🌟

Stella Artois on tap $70

👉🏻The Butchers Club
灣仔蘭杜街2號麗都大廈10號地舖
__________
#灣仔美食 #米芝蓮推介 #熟成牛 #熟成牛漢堡 #漢堡 #漢堡包 #漢堡控
#burger #burgerlover #dryagedbeef #dryaging #dryagedbeefburger #thehotmess #thetexan #trufflefries #stellaartois #beerontap #dryaged #burgerporn #draftbeer ##draughtbeer #thebutchersclub #michelinguide
#バーガー #ハンバーガー #フライドポテト #トリュフ
__________