朋友介紹之下幾個朋友嚟到「ENSO」,發現近來他們引入了高品質手工辣醬單位#和辛 的特別辣醬烹調。初嚐「ENSO円相」的美食,可以話係驚喜滿足大放題!先大力推介「山葵醬油漬八爪魚卵」、「柚子漬八爪魚卵」前者特有嗆鼻清爽的辣味及香氣,新鮮可口拌酒一流。後者因為柚子漬的清新味道反而放大了八爪魚卵的食材的鮮甜。大讚!雞肉特別偏愛「燒鳥拼盤」,大量燒汁加肉汁既豐盛口感,雞肉幼嫩又多汁(免治雞串、雞肝、雞心、雞皮、雞腎)一次過食到多款部位,大滿足!另外當然唔少得 #激辛道挑戰 - 「醬汁提燈」,「蒜香牛柳粒炒飯」兩款辛辣推介,辣度分為(普通唔辣、大辣、特大辣、搞唔_掂辣)我本身唔算好食得好辣,但面對「ENSO円相」食到既辣,真係唔係一味辣到你食唔到野既辣,而係好味得嚟你意想不到既辣。今次我試咗少少「蒜香牛柳粒炒飯」搞唔_掂辣級再加辣既版本,佢既辣度真係好強,辣留係口既after taste非常長,但唔會一味burn你條脷,落到胃完全無唔舒服既感覺,真心好好食,歡迎大家去完試過番嚟留言一齊討論下你既食後感,隨帶一提,所以我話今次係推介鍾意食「辣」既你嚟「ENSO円相」享受一下!

山葵醬油漬八爪魚卵
蒜香牛柳粒炒飯
柚子漬八爪魚卵
醬汁提燈
燒鳥拼盤
題外話/補充資料: 「ENSO円相」提供多款不同口味、辣度、不同國家既辣醬供給客人享用
2022-06-09
山葵醬油漬八爪魚卵