果日同朋友一起去女人街玩,有朋友建議試下呢邊嘅日本餐廳,睇過幾間,覺得六丸鋪面都ok,睇到25蚊半磅幾抵食喔就同朋友一起入去,即刻有服務員過黎帶我地,雖然我地就得四個人,不過服務員都比到一個近門口嘅六人臺,不過應該門口經常開,覺得果個位置好熱,同果個服務員講,佢即刻帶我地坐入面嘅臺,仲話左吾好意思,系呢個服務行業呢個態度都算唔錯啦。我地坐低後就即刻叫半磅三文魚刺身,果個服務員就同我地解釋話夜晚先有,雖然有d失望,不過都已經入左黎,就試下呢度嘅午餐啦,睇果個menu,d野都幾平喔,果d拉麵餐,烏東餐就得30幾蚊,飯餐都好平仲有湯同汽水送添,我霖同其他日本餐廳相比都算少有啦,我同朋友就點左竹烏東,三文魚反卷烏東,叉燒拉麵同牛肉火鍋,果個拉麵仲有四樣野撿添。差唔多等左十分鐘左右就差唔多黎齊,比我預期中黎得快,果個烏東同拉麵都幾大,比我最大驚喜就系果個牛肉火鍋,最初以為五熱嘅,原來果個鍋系好熱嫁,慢慢煮熟果d牛肉,而且仲好好食,竹套餐嘅壽司好多,好抵食!最好我地買單果陣,果個服務員仲羅埋果個單過黎比我地買單,五洗我地自己出去,好過依家d茶餐廳,今日比我地感覺就系抵食,服務幾好。

2012-08-19
  • 牛肉火鍋,拉麵烏東餐