2021-06-24
滷豆腐鵝肉飯 $68豆腐非常滑,外皮有微微嘅滷水香。鵝肉表皮光滑,幾肥美。而肉質比較厚實,要咀嚼多幾下。但份量都幾滿意,米飯撈埋少少滷水汁,好有潮州風味🧡菜粒肉碎泡飯$58當日食嘅時候落大雨,想食啲熱湯暖下胃👍🏻菜粒肉碎泡飯比較貼近媽媽風味😋好有家嘅感覺🥰個湯清清地,有少少肉碎,係一個正常質素嘅泡飯🌟招牌白滷水海鮮拼盤(細份) $198(小編推薦)呢間店舖非常出名白滷水🤩而佢嘅海鮮拼盤亦都有微微嘅酒香🥃海鮮包括有大蝦,聖子王,鮑魚,墨魚。細份嘅話份量都夠二至三人食,海鮮非常鮮甜🧡小編特別覺得墨魚處理得好好👍🏻唔會韌,食落有啲鮑片嘅感覺❣️環境方面,餐廳本來係一間酒吧,所以比較多吧枱😄環境都幾闊落總括而言,呢間餐廳將潮洲菜融入酒吧,主打嘅白滷水幾值得推介,午市套餐大約$60就有啦,有機會想食嘅就可以試吓啦😋
菜粒肉碎泡飯$58
招牌白滷水海鮮拼盤(細份) $198(小編推薦)
環境方面,餐廳本來係一間酒吧,所以比較多吧枱😄環境都幾闊落