2021-08-14
銅鑼灣廣場一期一向都有好多嘢食,今次比我竟然發掘到間#高質黃店 😆六點去食晚餐嘅時候都唔係好多人,好快就入咗去,餐廳係主要食日本菜,佢哋有唔同嘅款式選擇就好似有大阪燒、不同款式的串燒、刺身壽司、鐵板燒、小食甚至丼飯都有!我哋就叫咗一個八爪魚大阪燒、少量的串燒和壽司,仲有鐵板燒原隻去骨春雞!食物上台的速度適中,章魚大阪燒嚟到嘅時候已經聞到好香😆仲叫咗兩杯薄荷青檸梳打,飲品賣相都💯🐙八爪魚大阪燒$78以這個價錢來說有得堂食CP值都非常高,八爪魚嘅數量都好多,每啖都可以食到有八爪魚粒😋亦唔會食得出大阪燒嘅粉漿,而且大阪燒再加上燒汁同埋木魚,你哋仲可以自己額外添加木魚👍🏻👍🏻🐥原隻去骨雞 $128這個是鐵板燒嘢食,亦係最令我驚喜嘅一個食物,佢哋嘅雞肉燒出嚟非常嫩滑,即使係成隻雞連雞胸肉嘅肉都係好滑的🤤而且佢嘅調味料都特別非常香有奶油香嘅味道!重點係冇骨就啱晒我呢啲懶人食🤣串燒🍢秋葵$ 16、雞髀菇 $27、牛舌 $42/2串雞髀菇又係燒得好香,而且雞髀菇仲好Juice唔會燒到乾晒😆秋葵都調味好好,好多人都唔鍾意食秋葵滑潺潺嘅感覺但係依度唔會令到你感覺到佢滑潺潺🙌🏻牛舌都非常好食,燒到肉質都有咬
🐙八爪魚大阪燒$78
八爪魚章魚燒
🐥原隻去骨雞 $128
串燒🍢秋葵$ 16、雞髀菇 $27、牛舌 $42/2串
雞髀菇又係燒得好香,而且雞髀菇仲好Juice唔會燒到乾晒😆秋葵都調味好好,好多人都唔鍾意食秋葵滑潺潺嘅感覺但係依度唔會令到你感覺到佢滑潺潺🙌🏻牛舌都非常好食,燒到肉質都有咬口,但又唔會好銀😋
雞泡魚乾 $42
每次去有日式燒烤嘅餐廳都會睇吓有冇燒雞泡魚乾,因為真係太鍾意食自己有試過買燒雞泡魚乾返屋企燒但係都食唔出餐廳燒出黎嘅軟熟感!今次佢哋嘅雞泡魚乾都燒到好軟熟再加上少少沙律醬❤️
雞泡魚乾