睇OpenRice 見呢間中菜甘多好評,就同屋企人黎試下!wow, 點知遇到個樓面黑口黑面😅 問佢隔離枱某一碟餸係咩菜式,佢話係套餐,跟住我問佢咁個碟有冇得散叫?佢話有,但係我睇哂成個菜單都冇見到嗰個菜式,之後佢就甘就行走咗不了了之😅
開心孖寶 $358 x2 📌吊燒雞(1隻)外皮香脆,雞肉嫩滑.
📌上湯焗西澳龍蝦(烏冬底)
龍蝦尚算多肉,唔彈牙!配稻庭烏冬!個烏冬overcook左,淋到好似麵糊咁👎🏽 .片皮鴨二食 $198📌片皮鴨切到好厚😅 食落似鴨肉包多過片皮鴨!皮唔算好脆,肉偏柴好瘦!配上煙韌既皮同配菜:青瓜、京蔥、紅椒、韭黃、芥末醬、甜酸醬同甜麵醬!不過不失!
📌 豉蒜涼瓜炆鴨件 二食價要了呢個,但係因為我唔食涼瓜,所以就冇食到唔知好唔好食!.大龍躉兩食 $348 📌碧綠炒斑球📌蒜蓉蒸頭腩我哋十個人,得九舊,所以我無食到!.📌啫啫芥蘭煲 $98芥蘭好老,有苦味!
.📌錦江海皇豆腐煲 $108
個芡汁打得太勁,食落又唔夠調味,一般!.📌藍妹 (大枝)$29x6
📌糖水紫米露完全唔夠甜😅 食咗兩啖擺咗喺度! 好想知啲人其實食糖水唔甜,食黎做咩!
.Overall,
開心孖寶 $358 x2
📌吊燒雞(1隻)

外皮香脆,雞肉嫩滑
📌上湯焗西澳龍蝦(烏冬底)

龍蝦尚算多肉,唔彈牙!配稻庭烏冬!
個烏冬overcook左,淋到好似麵糊咁👎🏽
片皮鴨二食 $198
📌片皮鴨

切到好厚😅 食落似鴨肉包多過片皮鴨!
📌 豉蒜涼瓜炆鴨件
二食價要了呢個,但係因為我唔食涼瓜,
所以就冇食到唔知好唔好食!
大龍躉兩食 $348
📌碧綠炒斑球
📌蒜蓉蒸頭腩

我哋十個人,得九舊,所以我無食到!
📌啫啫芥蘭煲 $98

芥蘭好老,有苦味!
📌錦江海皇豆腐煲 $108

個芡汁打得太勁,食落又唔夠調味,一般!
📌藍妹 (大枝)$29x6
📌糖水

紫米露完全唔夠甜😅 食咗兩啖擺咗喺度!
好想知啲人其實食糖水唔甜,食黎做咩!
Overall, 食物質素一般!服務態度一般!
不會回頭
=========================