2015-09-26
之前去過尖沙咀小甜谷, 覺得這間甜品店的甜品好食, 但無寫食評. 這次第一次開筆是想讚一讚這間已變成cafe的小甜谷. 其實和同事唔打唔撞在銅鑼灣搵野食, 見到這裏開了間小甜谷, 行去看看先發覺原來變了cafe & dessert. 感覺好新奇, 價錢都幾大眾化, 所以進去試一試. 建議可以加些標籤說明是cafe, 不知道還以為只是食甜品.lol入到去見到牆身畫了些公仔好可愛好有親切感. Open kitchen 是一間屋仔, 裝修簡潔漂亮.3人分別點了柚子薄荷smoothies, 西柚汁, Latte, 鵝肝, All day breakfast 和 open face sandwich.柚子薄荷smoothies第一次飲, 大部份同類smoothies味道很淡, 但這個一試之下味道好清新和好味, 有驚喜值得一讚. 而同事要keep fit就點了西柚汁, 是直接原隻西柚上. 同事以為肉汁不多, 怎料卻好像飲極都有hahaa! 好新鮮, 真係原隻無添加, 好健康.All day breakfast 每款材料都做得好好食, 蛋煮得好滑上面配上點黑松露醬, 很好的配搭, 好味. 而baco