2021-12-13
🍢岳川串揚🍢📍:銅鑼灣摩理臣山道8號地舖⏰:12:00pm-3:00pm,5:30pm-10:00pm⭕️:現金、信用卡呢個小店新開🙈想食串燒既一定要去試下!同坊間嘅唔同在於串揚沾上炸漿油炸 香港地好少見 座位雖然唔多 但係環境乾淨 坐得幾舒服 店員服務態度好好!午市套餐選擇都係得四款 價錢喺銅鑼灣來講唔算貴 啱晒啲選擇困難既人🤣-串燒4款套餐- 💰118(汁燒雞翼、煙肉車厘茄、美國安格斯牛肉眼、鹿兒島五花肉)🐥雞翼外皮燒得好脆 唔乾好食!🥓鹹鹹地既煙肉包住車厘茄 味道好特別🐮安格斯牛肉好嫩多汁 入口味道豐富🐷有油脂 比較肥美😍-串揚5款套餐(牛)- 💰128(美國安格斯牛肉眼、大蝦、日本洋蔥、紫蘇雞胸肉串、半熟流心蛋)🌜炸粉普遍都偏薄 唔會覺得好油膩 有醬汁配搭 但係我覺得反而原汁原味更加好食😂🐮安格斯唔鞋 有肉味 炸過都保留到肉汁🍤我推薦呢個😍大蝦好厚肉鮮甜 爽口彈牙🧅洋蔥好淋 估唔到炸左都咁好食🐥我自己就唔太鍾意呢個😂唔鍾意食雞胸肉🙈🥚半熟玉子原隻上 店員教我地 咬開佢之後落啲鹽食 好味好多🤣流心蛋液流出黎 好正🤣🔸套餐包前菜、湯、飯團🔸#香港美食 #平民美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美
📍:銅鑼灣摩理臣山道8號地舖
⭕️:現金、信用卡
-串燒4款套餐- 💰118
(汁燒雞翼、煙肉車厘茄、美國安格斯牛肉眼、鹿兒島五花肉)
🐥雞翼外皮燒得好脆 唔乾好食!
🥓鹹鹹地既煙肉包住車厘茄 味道好特別
🐮安格斯牛肉好嫩多汁 入口味道豐富
🐷有油脂 比較肥美😍
-串揚5款套餐(牛)- 💰128
🐮安格斯唔鞋 有肉味 炸過都保留到肉汁
🍤我推薦呢個😍大蝦好厚肉鮮甜 爽口彈牙
🧅洋蔥好淋 估唔到炸左都咁好食
🐥我自己就唔太鍾意呢個😂唔鍾意食雞胸肉🙈
🔸套餐包前菜、湯、飯團🔸
#香港美食 #平民美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #岳川串揚 #串揚店