今日同朋友一齊喺銅鑼灣嘅居酒屋食飯,咁啱佢有一個好抵食嘅刺身火鍋套餐,每人$ 398但係可以食到好多嘢! 餐廳坐得好舒服,唔算多人,可以兩個人靜靜地,慢慢咁食返餐好食嘅日本嘢!又唔會趕時間,真心覺得環境、味道、價錢都好過過去食出面啲放題🤭 極尚五點刺身盛 有帆立貝、三文魚腩、油甘魚、牡丹蝦、鯛魚! 全部都好鮮甜美味,魚生都好新鮮,特別嘅係帆立貝中間夾咗塊檸檬咁食,不過我都係鍾意就咁食,因為檸檬皮比較苦🤣 叫咗呢個叫「醉忘」雞白湯湯底 好濃郁嘅雞湯 係好天然嘅雞湯鮮味😋 野菜盛盒其實蔬菜嘅份量都幾多 不過我哋兩個都食得晒 岩岩好 佢仲有自家製蝦滑同埋墨魚滑,兩個都好新鮮、彈牙!另外一個重點- 海鮮!佢啲海鮮好新鮮,有新鮮嘅蠔、鮑魚、蜆、龍蝦、帆立貝、魚、大蝦!蜆味道鮮甜,配合埋呢個鮮甜嘅雞湯,真係充滿鮮味🤭 真係要讚吓佢啲高質嘅海鮮🤣 肉仲有三款肉類,分別係安格斯肉眼、西班牙豚肉、美國牛側腹,個牛好食,薄薄地一片,但牛側腹牛味就比較濃郁~最後,佢哋有問我哋食唔食烏冬或者飯,但兩個女仔實在太飽,所以食唔落,上埋個柚子雪糕就完美😙 呢個雪糕有啲似雪葩,而且柚子味濃郁清新,好食!

極尚五點刺身

「醉忘」雞白湯

野菜盛盒
精選野菜盛盒

另外一個重點- 海鮮!

時令海鮮八點盛盒

肉類