5天前
🔥銅鑼灣性價比王!🇹🇼台灣爆炒石頭火鍋🍲🇹🇼台灣過江龍首家海外分店,舖頭寬敞,環境舒適😚舖頭由台灣人店長親自打埋,台灣氛圍💯仲有夾公仔機打卡勁有感覺 🕹️🥳當日見到有人慶祝生日🎂 餐廳有特別裝飾+生日肉蛋糕+氣球🎈打卡慶祝氣氛一流😝現場仲有同食客玩小遊戲,鬥快打到電話俾店長就送海鮮🦐~氛圍超歡樂🤪 舖頭主打嘅係細心服務,連廁所都有漱口水同棉花棒🫧,少見!🌟重點推介🪨爆炒海味石頭鍋湯底(鴛鴦$78 )台灣正宗經典,肉多多火鍋改良後,保留了爆炒的色香味加上高湯,店員即席用新鮮食材爆炒~香氣四溢,湯頭超鮮甜!😋🐔胡椒豬肚雞湯底 (鴛鴦$78 )微辛暖胃,超級足料,飲極都唔夠😳🐄🐑🐖牛豬羊大胃王拼盤 ($308 )澳洲羊肉鮮甜冇臊味,涮完仲嫩!澳洲和牛牛肩肉質細嫩不韌,油花均勻,肉份量超多,CP值超高!😝🐓鹽酥雞 ( $38 )香脆唔油,調味適中,裝飾蝦片意外地好食🐠炸魚皮 ( $58 )份量十足,酥脆得嚟吸滿湯汁,惹味!🦑麻辣豆腐、炸鮮蝦丸 ( $28 , $42 )古早味十足,蝦丸勁彈牙!🌭台灣香腸( $48 )完全還原夜市風味,咬落爆汁🫢🍨自助甜品區 (免費)芋圓、仙草、愛玉、冬瓜茶、雪
當日見到有人慶祝生日🎂 餐廳有特別裝飾+生日肉蛋糕+氣球🎈
🌟重點推介
🪨爆炒海味石頭鍋湯底(鴛鴦$78 )
🐔胡椒豬肚雞湯底 (鴛鴦$78 )
微辛暖胃,超級足料,飲極都唔夠😳
🐄🐑🐖牛豬羊大胃王拼盤 ($308 )
🐓鹽酥雞 ( $38 )
香脆唔油,調味適中,裝飾蝦片意外地好食
🐠炸魚皮 ( $58 )
份量十足,酥脆得嚟吸滿湯汁,惹味!
🦑麻辣豆腐、炸鮮蝦丸 ( $28 , $42 )
古早味十足,蝦丸勁彈牙!
🌭台灣香腸( $48 )
完全還原夜市風味,咬落爆汁🫢
🍨自助甜品區 (免費)
芋圓、仙草、愛玉、冬瓜茶、雪糕任你攞,餐後收尾一流!