2019-09-20 93 瀏覽
今日放學又同左男朋友去銅鑼灣揾食喇👀👀👀今次就揾到登龍街嘅龍門冰室,聽朋友講呢間冰室嘅老闆超好人架!食物都超多款好大類架!有扒餐有茶餐有韓國野有米線有焗飯,淨係見到個menu都好吸引,淨係諗食咩都揀左10分鐘😂😂😂因爲太多選擇喇🤪🤪🤪最後,男朋友就叫左個瑞士汁雞髀撈出前一丁$50,瑞士汁雞脾勁大隻好多肉,超入味!淨係撈個出前一丁都好好味!超好食啊!食到我男朋友,不停密密食😆😆😆而我呢,就叫左個例牌野-焗鮮茄芝士豬扒飯$56,焗飯係熱辣辣新鮮焗起出來嘅!個焗飯size比正常嘅飯細少少,但豬扒就大大塊,食起上嚟好軟好lum,好易咬🤪仲要係炒蛋飯啊🥰🥰🥰好少有焗飯係炒蛋飯底架!芝士加鮮茄醬焗超正!超推介佢呢到嘅焗飯啊☺️☺️☺️我地兩個仲叫左黑松露薯條$45,超開心係粗薯條🍟啊!仲要新鮮炸起!加埋個黑松露醬,超特別超好味啊!土匪雞翼$45,差不多有6隻,雞翼炸得好香口好入味啊!比起其他茶餐廳嘅雞翼其實高汁出色好多!飲品方面,男朋友就叫左杯奶茶紅豆冰,餐加$9聽到個名都覺得好新奇呢,點知真係好驚喜啊,個奶茶底好重,加埋紅豆飲落真係好豐富啊!搞到我飲左一啖好想自己叫返杯添!🤤🤤🤤我就叫左杯凍朱古力,餐

飲品方面,男朋友就叫左杯奶茶紅豆冰,餐加$9聽到個名都覺得好新奇呢,點知真係好驚喜啊,個奶茶底好重,加埋紅豆飲落真係好豐富啊!搞到我飲左一啖好想自己叫返杯添!🤤🤤🤤我就叫左杯凍朱古力,餐+$3,佢最特別嘅係用鐵杯裝住嘅,所以好keep住凍架!朱古力一啲都唔會淡味,一啲都唔偷工減料架☺️☺️☺️幾欣賞佢地嘅飲品👍🏻👍🏻👍🏻

最後埋單都係食左$208,平均每人都係$100,食到咁多咁豐富嘅晚餐,又飲到咁高質嘅飲品真係正啊!係銅鑼灣食到咁平靚正嘅餐廳,仲係邊到揾到呢?超推介龍門冰室啊!🤤🤤🤤
2019-09-20