2023-09-25
嚟到銅鑼灣行遠少少會發現有間店舖偏僻少少,不過坐得舒適,好啱同朋友情侶傾偈聚餐。門面裝修與藍色為主調,睇落去好有歐陸氣氛。🍴牛肉意式扁軟包漢堡 $138 (7/10)份量偏少,個麵包偏硬,幾特別,食落去好有口感有煙韌度,好香小麥味,牛肉係煎到全熟,幾有牛嘅香味,肉質比較緊實,加埋羽衣甘藍同埋辣椒蛋黃醬味道係幾香口,配沙律整體感覺唔油膩。🍝主廚特選意粉 $118 (7.5/10)分量多幾足,扁意粉好掛汁,忌廉好香濃,加左菠菜去煮好fresh,煙三文魚偏鹹香,唔錯。🍴法式多士 $108 (7/10)配淡意大利芝士 •海照焦糖•肉桂脆脆 •雜莓醬西多士好大份,有一定厚度,入邊浸咗牛奶同埋雞蛋,食到有少少蛋香,好軟腍濕潤,芝士有奶香,不過口感比較企身少少,另外配咗啲香蕉藍莓士多啤梨黑莓同雜莓醬,都幾豐富嘅!略厭煎得過火,燶咗少啲。☕️Latte $45 (7.5/10)咖啡都幾有誠意,用咗兩種混合豆,又將介紹咖啡豆嘅來源同埋特色! 咖啡味偏濃帶少少微苦,入口好順滑帶少少奶香,係帶微微Walnut同brown sugar味。推薦指數 7/10小店環境唔錯,幾適合慢慢嘆吓咖啡,嘢食都有誠意。
🍴牛肉意式扁軟包漢堡 $138 (7/10)
🍝主廚特選意粉 $118 (7.5/10)
🍴法式多士 $108 (7/10)
配淡意大利芝士 •海照焦糖•肉桂脆脆 •雜莓醬
☕️Latte $45 (7.5/10)
推薦指數 7/10
小店環境唔錯,幾適合慢慢嘆吓咖啡,嘢食都有誠意。